میزبان بسیاری از مواد آنتی اکسیدان است که به حداقل رساندن DNA آسیب دیده ناشی از رادیکالهای آزاد و سایر مؤلفه های سمی که وارد بدن می شوند کمک می کند. تحقیقات محققان انگلستان نشان داد که عصاره خولنجان طبق آزمایشات با افرادی که مبتلا به بیماری سرطان ریه و پستان هستند دارای فعالیت ضد سرطان است.

فلاونوئید موسوم به گالانژین بیشترین آنتی اکسیدان موجود در این گیاه دارویی است که با رادیکال های آزاد می جنگد. گالانژین می تواند فعالیت آنزیمها را تعدیل کرده و سمیت ژنتیکی مواد شیمیایی را سرکوب کند. این نشان داد که خولنجان گیاه بسیار بالقوه ای است که به عنوان ضد سرطان عمل می کند.

خولنجان چیست؟

خولنجان گیاهی باستانی است که به دلیل تواناییش در معالجه مختلف پزشکی ، قرن هاست که مشهور است. خولنجان سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و بدن و ذهن را آرام می کند .

بیشترین فواید مورد بررسی در مورد این گیاه، توانایی آن در مبارزه با سرطان است. خولنجان همچنین به کاهش التهاب ، افزایش تعداد اسپرم و تحرک آن، مبارزه با عفونت های باکتریایی و قارچی ، پشتیبانی از سلامت مغز و رفع حالت تهوع و سایر مشکلات معده، کمک می کند.

خولنجان چیست؟

قابل توجه ترین مزیت بهداشتی خولنجان، با توجه به تحقیقات گسترده علمی (در حال رشد) ، توانایی آن در مبارزه و جلوگیری از تعداد بالایی از سرطان ها و تومورها است.

این ریشه که بخشی از خانواده زنجبیل است ، در مناطق مختلف آسیا رشد می کند و یک گیاه اصلی در پخت و پز تایلندی است. بهترین بخش در مورد خولنجان، عملکرد آن است که برای حفظ سلامتی بدن در پیش میگیرد.

مشخص شده است که در هشت نوع مختلف از سرطان و همچنیندر کاهش اشکال مزمن و خاص التهاب ، معمولاً بهتر از دارونتیجه می دهد . چشمگیرترین مزایای سلامتی خولنجان توانایی آن در عمل به عنوان ضد سرطان و ضد التهاب ، تقویت سیستم ایمنی بدن ، افزایش تحرک اسپرم و محافظت از مغز است.

در زیر برخی از فواید بهداشتی شناخته شده در درمان انواع سرطان توسط خولنجان را یکی یکی بررسی خواهم کرد.

لوسمی

لوسمی مونوسیتیک ، یک لوسمی سریع در حال حرکت است که در مغز استخوان شروع می شود ، در تلاش برای یافتن یک درمان طبیعی بیماری سرطان که به سلول های مجاور آسیب نمی رساند ،( مانند شیمی درمانی خطرناک) ، سلول های سرانی در معرض عصاره مایع خولنجان قرار گرفتند.

محققان جامائیکا که این تحقیق را انجام داده اند ، اظهار داشتند که این ریشه گیاهی معجزه گر یک درمان بالقوه برای این نوع سرطان خون می باشد ، با این حال ، این مطالعه به سادگی آغاز شد ، و باید تحقیقات بیشتری در این مورد باید انجام شود تا اثرات این عصاره بر سلولهای سالم قبل از آزمایش آن در افراد بررسی شود.

ملانوما

محققان دانشگاه ملی چیایی در تایوان تأثیر سه ترکیب ریشه خولنجان را بر روی سلولهای ملانومای انسانی (سرطان پوست) بررسی کردند. هر سه ترکیب دارای اثر “ضد پرولیفراتیو” بودند ، به این معنی که رشد سلولهای جدید را متوقف می کنند

سرطان پانکراس

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد ، چندین ترکیب از خولنجان را در آزمایشگاه و تأثیر آنها بر سلولهای سرطانی لوزالمعده آزمایش کرد و نشان داد که آنها رشد سلولهای جدید را متوقف کرده و مسیرهای ژن سرکوب شده را مسئول گسترش تأثیر سرطان می دانند.

خولنجان و سرطان روده بزرگ

اولین بار که خولنجان علیه سلولهای سرطانی روده بزرگ انسان مورد مطالعه قرار گرفت (در سال ۲۰۱۳) ، دانشمندان دریافتند که این بیماری باعث ایجاد آپوپتوز (مرگ سلولی) در دو نوع سلولهای سرطانی روده بزرگ می شود.

سرطان پستان

در سال ۲۰۱۴ ، یک دانشگاه ایرانی دریافت که عصاره ای از خولنجان باعث ایجاد آپوپتوز در رده سلولی سرطان پستان انسان می شود ، اما به سلول های سالم پستان آسیب نمی رساند ، یک مطالعه دانشگاه پزشکی در خارج از چین دریافت که خولنجان از مسیر TRAIL در درمان سرطان برای تحریک مرگ سلولی در سلول های سرطانی پستان استفاده می کند.

سرطان کبد

یکی از دلایلی که سرطان برای بدن انسان ویرانگر است با نحوه گسترش یا متاستاز شدن آن در اندامهای دیگر از محل تولدش ارتباط دارد. به ویژه این در مورد بیماری سرطان کبد صادق است. یک مطالعه در تایوان در سال ۲۰۱۵ با بررسی تأثیر ترکیبات استخراج شده از خولنجان بر سلولهای HepG2 (نوعی سرطان کبد) نشان داد که ترکیبات طبیعی خولنجان با متوقف کردن اتصال سلولها به سلولهای سالم ، نمونه متاستاز را کاهش می دهد.
در یک مطالعه دیگر مربوط به بیماری سرطان کبد ، از ترکیبی درمانی با استفاده از داروهای خولنجان و رایج تر استفاده شده است که اثرات آپوپتوز را نسبت به درمان های فردی نشان داده می شود.

سرطان مجرای صفراوی

این شکل خاص از بیماری ،یک سرطان تهاجمی است که مجاری صفراوی اتصال کبد به روده کوچک را آلوده می کند. این افراد بیشتر در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری. عصاره ریزوم خولنجان که در یک مطالعه در تایلند سال ۲۰۱۷ آزمایش شده است ، به بیماران طول عمر بیشتر ، شیوع کمتر متاستاز را به افراد داد و هیچ عوارض جانبی قابل توجهی را در این افراد ایجاد نکرد.

طریقه مصرف خولنجان

نحوه کاربرد داخلی خولنجان : چای، تنتور، کپسول
کاربرد موضعی خولنجان : سرماخوردگی
نحوه کاربرد موضعی خولنجان : پودر ریزوم خشک شده گیاه خولنجان به عنوان انفیه هنگام سرماخوردگی استفاده می‌شود. به عنوان عطر نیز به کار می‌رود.
کاربرد خولنجان در آشپزی: ریزوم خولنجان در تهیه کاری و سوپ به کار می‌رود. شاخه‌ها و گل‌های جوان آن نیز به صورت خام، جوشیده یا ترشی مصرف می‌شوند.

منبع:

سیدعطار

دکتر ساینا

** هشدار

مصرف هر آنچه در این مطلب معرفی شد و هر نوع گیاه دیگر، تنها با تجویز متخصص طب سنتی و گیاهان دارویی آزاد است و هرگز نباید به‌صورت خودسر از آنها استفاده کنید.”

مطالب این بخش صرفا جنبه اطلاع رسانی دارد. آموزشگاه جوانه سبز هیچگونه درمان و مسئولیتی در قبال استفاده نادرست و بدون تحقیق و نظر پزشک از موارد نوشته شده را ندارد